Такмичење у рецитовању духовних песама

Датум: 13. Februar 2015 13:18 Категорија: Новости

Дана  23. јануара,одржано је по први пут такмичење у рецитовању и певању духовних песама у оквиру светосаске недеље. Наша основна школа ,,Горан Остојић“ је била домаћин такмичења.
Дан раније, 22. Јануара је у нашој школи одржано такмичење у певању духовних песама од  1-4 разреда.По звршетку се одржало такмичење у рецитовању од 5-8 разреда.
Изабрани такмичари у рецитовању и певању су представљали школу на такмичењу 23.јануара.

Такмичење је почело у 13 часова у сали наше школе. Пријављено је 10 основних школа.
Такмичење отворено певањем химне Светом Сави ,,Ускликнимо с љубављу..“ Кординатор Борис је одржао уводну реч и такмичење је почело.
Вероучитељ Драган Јевремовић је најављивао такмичаре који су излазили са певањем песмама.Након завршетка певања почело се са рецитовањем. По завршетку свега сачекало се 15-ак минута док је трочлана комисија заседала у просторији школе да изгласа победнике. По избору победника у певању и рецитовању комисија је приступила саопштавању резулатата.Након сазнања деца су громогласно прославила своје победе.
Након тога им се обратио кординатор веске наставе Борис Милосављевић и захвалио им се на учествоавању и саопштио да ће победници добиди награде као и сви други учесници овог прелепог дружења.То је обрадовало и охрабрило друге учеснике који ће такође бити награђени.
Овај дан је за нашу школу био изузетног значаја јер су се деца дружила са другом децом и учествовала у овом лепом такмичењу у организацији наше Јагодинске цркве.
Ученици трећег разреда наше школе освојили су треће место у певању духовних певања.





 
                                                                                                                                                      вероучитељ 
                                                                                                                                                Бранко Ђорђевић