Унесите појам за претрагу (ћир)
Мени

Вести

 • Општинско такмичење ТИО и ТТ

  18. Mart 2019 11:41У суботу 16.3.2019. одржано је општинско такмичење из ТИО, ТТ.
  Наши ученици су постигли запажене успехе, а следећи ученици су се пласирали на окружно:
  Рактно моделарство:
    Машојевић Богдан 1. место
    Николић Урош 2. место

  Рад по задатку 7. разред:
    Перић Анђелија 3. место

  Рад по задатку 5. разред:
     Ђекић Анастасија 1. разред
 • Општинско такмичење из програмирања

  11. Mart 2019 16:04У нашој школи 10.3.2019. одржано је Оптинско такмичење из програмирања.
  Ученик 8. разреда Никола Илић освојио је максималних 100 поена.
  Ученик 6. разреда Василије Милетић освојио је другу награду, Огњен Костић ученик 6. разреда је похваљен.
  Честитамо ученицима пласман на Окружно такмичење.
  Наставник Информатике и рачунарства
  Владан Обрадовић
 • Угледни час Енглески географија

  11. Mart 2019 15:01У одељењу 5-1 одржан је угледни час корелације предмета Енглески језик и Географија "Знаменитости ЛОндона уз чај"
  Час су одржале наставнице Јелена Грашић и Катарина Костић.
 • Фестивал науке 2018

  26. Decembar 2018 14:14И ове године су успешни ученици посетили "Фестивал науке".
 • Новогодишњи украси

  26. Decembar 2018 14:12Наставници Ана Нешић и Марија Кузмић организовали су прављење новогодишњих украса са гостима из Геронтолошког центра.
 • Угледни час "Падежи"

  26. Decembar 2018 14:06Наставница српског језика мр. Весна Радић одржала је угледни час "Падежи" у одељењу 5-1.
 • Дечја недеља у Трнави

  05. Oktobar 2018 20:21У оквиру Дечије недеље, у петак 05.10.2018. године у подручној школи у Трнави у одељењу 3-4 организован је огледни час под називом ,, Старима, с љубављу".ž
 • Дечја недеља и ОФА

  04. Oktobar 2018 16:59У оквиру дечије недеље наставница математике Рада Лукић и наставник физичког Марјан Павићевић су повели децу шестог разреда на излет са пешачењем до истуреног објекта у Трнави.
 • Распоред писмених вежби 2018/19

  01. Oktobar 2018 18:59Поштовани родитељи на нашем сајту можете погледати распоред писмених вежби за школску 2018/19.
 • Огледни час ПРОСТИ АЛАТИ-Видео

  01. Oktobar 2018 18:09У уторак 25.09.2018. одржан је огледни час ПРОСТИ АЛАТИ у корелацији два предмета :  физике и Техничког и информатичког образовања.
  Видео

САТПредмети

ПРОЈЕКТИ

Банери Министарство просветеАнтологија српске књижевностиГоран Остојић

Хуманост, достојанство, знање, способност и одговорност су особине које су га красиле. Био је војник, командант, а пре свега велики човек.

Био једном такав човек који је својим телом заштитио дете у унакрсној ватри.... Био једном један војник који је енглеску новинарку,  ухваћену у недозвољеном преласку границе, лично спровео и извукао из заседе терориста... Био једном један изузетан војник, један пилот једриличар, један потпуковник, један херој и витез...

Био једном велики Горан Остојић!


Ова фотографија је снимљена 1996. године када је Горан падобраном скочио заједно са својим бившим командантом, пуковником Стојаном Јовићем. Тада је седамдесетогодишњем Јовићу то био прво скок после двадесет година и одговорност за тај ризик Горан је преузео на себе. Поделили су и ризик и радост, а пуковник се дивио Горановој сигурности, лежерној храбрости и задивљујућој мирноћи , рекавши да са таквим командантом млађи поуздано полазе на скок и на било који други задатак.
 
Горан Остојић рођен је 1962. године у Бачком Добром Пољу. недалеко од Врбаса. Од најранијег детињства је био изузетан па са пет године креће у школу када се са родитељима сели у Јагодину а као веома успешан ученик завршава Гимназију у 17-тој години.
Још у детињству су га привлачиле различите активности из којих се могло предпоставити да ће једног дана постати изузетан војник. Био је  радио аматер, аеро-моделар, давалац крви већ са 13 година, а са 14 година постао је најмлађи падобранац у старој Југославији у Аеро клубу "Наша крила" и најмлађи једриличар а убрзо и пилот моторних авиона.
Привлаћили су га спортови који захтевају витештво и храброст. Волео је и карате и увек био спреман да прихвати најразличитије изазове.
Након завршене гимназије уписује Војну академију и бира смер пешадија. Академију завршава са одличним успехом и добија распоред у елитној 63. падобранској бригади.  Пролази кроз све официрске дужности, од командира вода и чете до начелника оперативне службе и начелника штаба бригаде. Током ратова у бившој Југославији учествовао је у ризичним операцијама попут евакуације аеродрома Церкалије, затим у акцијама у Бихаћу, Пули на Земунику код Задра а први падобрански скок у босанском раду био је током заузимања села Јадар у источној Босни.
Пошто је био на терену, није ни знао да је предвиђен за чин потпуковника нити је знао да управо тада води своју последњу битку. Погинуо је 28. јула 1998. године на југословенско-албанској граници код Јуника на Косову и Метохији борећи се против терориста.
Сећање на њега живи и данас захваљујући и нашој школи која носи његово име.

БистаУ холу наче школе, једне од најлепших у Србији, налази се и његова биста а његов дан и Дан школе "Горан Остојић" обележавамо сваког 21.маја.
Иза себе је оставио супругу Марину и сина Богдана.